New number

Publisher: Wroclaw University of Economics and Business
Year: 2020
Issue No.: 1(36)
ISSN: 2080-5985
e-ISSN: 2449-9773
Pages: 187
Format: B5
Cover: Paperback

Otwarty dostęp CC-BY-SA 4.0

Wegetarianizm i jego odmiany jako alternatywa dla diety tradycyjnej
Paulina Cader, Tomasz Lesiów


Aspekty prawne związane ze stosowaniem substancji słodzących, w tym polioli
Agnieszka Ciekańska, Tomasz Lesiów


Preferencje i zachowania konsumentów na rynku kosmetyków naturalnych
Anna Firek, Joanna M. Dziadkowiec


Wykorzystanie metody przypadku w doskonaleniu jakości produktów żywnościowych oraz zapewnienia ich bezpieczeństwa
Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów


Ocena stanu odżywienia, sprawności fizycznej oraz częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez dziewczęta w wieku 16 i 18 lat
Zuzanna Goluch, Jan Korsak


Czynniki kształtujące jakość wina
Jolanta Gut, Małgorzata Krzywonos, Agnieszka Piekara


Rola przekąsek w żywieniu człowieka ze szczególnym uwzględnieniem przekąsek mięsnych
Tomasz Lesiów, Magdalena Kuchlewska


Wpływ mikronizacji na morfologię i właściwości fizykochemiczne nasion owsa
Jacek Michalski, Wojciech Syska, Lucyna Dymińska, Edyta Kucharska, Jerzy Hanuza


Acerola (Malpigia granatolistna, Malpighia emarginata DC./Malpighia glabra L.) – zastosowanie w żywieniu, profilaktyce zdrowia oraz w pozyskiwaniu substancji o znaczeniu przemysłowym
Remigiusz Olędzki


Ocena wybranych właściwości zalewy solankowej i soku z kiszonych ogórków
Agnieszka Ryznar-Luty, Maciej Szymański


Przekąski mięsne – alternatywa dla przekąsek standardowych
Magdalena Szemiel, Tomasz Lesiów


Rekomendacja monografii pod redakcją Tomasza Lesiowa pt. „Determinanty jakości pracy przewodnickiej”
Beata Meyer