Nowy numer

Publisher: Wroclaw University of Economics and Business
Year: 2021
Issue No.: 1(37)
ISSN: 2080-5985
e-ISSN: 2449-9773
Pages: 208
Format: B5
Cover: Paperback

Otwarty dostęp CC-BY-SA 4.0

Weganizm i wegetarianizm jako diety we współczesnym społeczeństwie konsumpcyjnym
Paulina Cader, Tomasz Lesiów


Rola substancji słodzących, w tym polioli, w diecie człowieka. Badania ankietowe
Agnieszka Ciekańska, Tomasz Lesiów


Wykorzystanie nanokompozytów polimerowych zawierających nanocząstki metali jako materiałów opakowaniowych
Ryszard Cierpiszewski


Katalog nowej żywności – informacyjna baza danych w procesie wprowadzana nowej żywności na rynki europejskie
Joanna Harasym


Methods for the valorisation of agri-food waste according to the circular bioeconomy concept
Urszula Kaim


Graphic abstract as a required element in manuscript submission and acceptance
Mohammad Rizwan Khan, Youling Xiong, Martyna Michniewicz, Tomasz
Lesiów


Przekąski nie tylko dla turystów. Praca przeglądowa
Martyna Michniewicz, Tomasz Lesiów


Owady jadalne – żywność przyszłości
Agnieszka Orkusz


Dostępność mlecznych produktów bezlaktozowych w ofercie handlowej miasta Strzegom
Agnieszka Ryznar-Luty, Nicole Gryndys


Salt content in spice mixtures of selected producer on the Polish market
Maria Śmiechowska, Monika Drozd


Zmiany zachodzące w owocach i warzywach w łańcuchu logistycznym i sposoby ich ograniczania. Część 1
Karolina Tarapata, Tomasz Lesiów


Rekomendacja podręcznika pt. Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie, zagrożenia dla zdrowia pod redakcją Agaty Witczak i Zdzisława E. Sikorskiego
Piotr Szefer