Publisher: | Wroclaw University of Economics and Business | ![]() |
Year: | 2021 | |
Issue No.: | 1(37) | |
ISSN: | 2080-5985 | |
e-ISSN: | 2449-9773 | |
Pages: | 208 | |
Format: | B5 | |
Cover: | Paperback |
Weganizm i wegetarianizm jako diety we współczesnym społeczeństwie konsumpcyjnym
Paulina Cader, Tomasz Lesiów
Rola substancji słodzących, w tym polioli, w diecie człowieka. Badania ankietowe
Agnieszka Ciekańska, Tomasz Lesiów
Wykorzystanie nanokompozytów polimerowych zawierających nanocząstki metali jako materiałów opakowaniowych
Ryszard Cierpiszewski
Katalog nowej żywności – informacyjna baza danych w procesie wprowadzana nowej żywności na rynki europejskie
Joanna Harasym
Methods for the valorisation of agri-food waste according to the circular bioeconomy concept
Urszula Kaim
Graphic abstract as a required element in manuscript submission and acceptance
Mohammad Rizwan Khan, Youling Xiong, Martyna Michniewicz, Tomasz
Lesiów
Przekąski nie tylko dla turystów. Praca przeglądowa
Martyna Michniewicz, Tomasz Lesiów
Owady jadalne – żywność przyszłości
Agnieszka Orkusz
Dostępność mlecznych produktów bezlaktozowych w ofercie handlowej miasta Strzegom
Agnieszka Ryznar-Luty, Nicole Gryndys
Salt content in spice mixtures of selected producer on the Polish market
Maria Śmiechowska, Monika Drozd
Zmiany zachodzące w owocach i warzywach w łańcuchu logistycznym i sposoby ich ograniczania. Część 1
Karolina Tarapata, Tomasz Lesiów